KETTLE / SU ISITICISI KİREÇ TEMİZLEME | KİREC NASIL TEMİZLENİR | DOĞAL YÖNTEM | LİMON TUZU


KETTLE / SU ISITICISI KİREÇ TEMİZLEME

Evlerimizde kullandığımız suların çoğu malesef kireçli. Bu da kettle yani su ısıtıcılarımızın da zamanla kireçlenmesine neden oluyor. Zamanla oluşan bu kireç, kaynattığımız suyun tadını değiştirdiği gibi görüntü kirliliğine de neden oluyor. Ama göstereceğim bu basit yöntemle, çok pratik bir şekilde kireçten kurtulmak mümkün. O zaman hemen nasıl yaptığımı anlatayım;



Aslında kullandığımız sadece iki temel malzememiz var. Biri yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar limon tuzu, diğeri ise su ısıtıcımızdaki kireçli kısmın üstünü örtecek kadar su. Evet malzemelerimiz sadece bu kadar. 



Yapılışına geçecek olursak; öncelikle su ısıtıcımıza limon tuzunu ekliyoruz ve kirecin üzerini kapatacak kadar suyumuzu döküyoruz. Bu arada çıkacak kötü kokudan etkilenmemek için ben bu işlemi davlumbaz altında yapmayı tercih ediyorum, sizlere de tavsiye ederim. Suyumuzu ekledikten sonra ısıtıcımızı çalıştırıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.


Kaynadıktan sonra kireçin azaldığını ve hatta yok olduğunu göreceksiniz. Kaynar şekilde 10-15 saniye daha bekleyin. Eğer kireciniz çok kalın bir tabaka ise tek seferde kirecin tamamı yok olmayabilir. Bu işlemi bir kaç kez tekrar etmeniz gerekebilir ama muhakkak en sonunda tertemiz olacaktır.


Resimlerde göreceğiniz gibi tek kaynatma işleminden sonra bile ısıtıcımızda kireçten eser kalmadı. Durulama işlemini yaptıktan sonra temiz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer elinizde limon tuzu yoksa aynı işlemi bir çay bardağı sirke ile de yapabilirsiniz. 

Umarım faydalı ve pratik bir bilgi olmuştur. Şimdiden sizlere de kolay gelsin :) 


 






Yorumlar