EVDE SIVI SABUNUNUZU KENDİNİZ YAPIN | EVDE SIVI SABUN YAPIMI


Evde sıvı sabununuzu kendiniz yapmayı düşünüyorsanız bu yazı tam size göre. 1 kalıp sabundan tam 3 litre sıvı sabun. Kendi sıvı sabununuzu yaptıktan sonra bir daha marketten sıvı sabun almak istemeyeceksiniz. O zaman nasıl yapıldığını sizlere anlatayım;

Malzemelerimiz:

  • 1 kalıp sabun
  • 3 litre su (evet hepsi bu kadar)

Yapılışı:

Önce kalıp sabunumuzu rende yardımıyla küçük parçalar haline getiriyoruz. Rendelemeye başlarken tencerenin altını yakıyoruz ve küçük kabarcıklar yukarı çıkmaya başlayıncaya kadar suyu ısıtıyoruz. Eğer termometreniz varsa yaklaşık 80-85 dereceyi görene kadar suyu ısıtıyoruz. Tenceremizi ocaktan alıyoruz ve rendelediğimiz sabunu tenceremize ekliyoruz. Sabunlar eriyene kadar yavaşça karıştırıyoruz ve yaklaşık 3 saat oda sıcaklığında bekletiyoruz. 3 saatin ardından sıvı sabunumuzu blender yardımıyla homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında istediğimiz ölçüdeki bidonlara ilerde kullanmak üzere depoluyoruz. İster el sabunluğumuzda isterse duş jeli olarak dilediğiniz her yerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Önemli Notlar:

  1. Rendeniz yoksa veya kullanmayı sevmiyorsanız bıçak veya farklı alet edevatla da sabununuzu ufak parçalar haline getirebilirsiniz.
  2. Termometreye gerek yok. Dediğim gibi hava kabarcıklarının su yüzeyine çıkmaya başladığı anlar yeterli ısıya ulaştığının göstergesi. Ama fazla ısıtıp kaynamasını da beklemeyin.
  3. 5 litreden yapılmış örneklerine rastlayabilirsiniz ama en uygun ölçü 3 litreden yapılması. İsterseniz 5litreyi de deneyip farkı görebilirsiniz.
  4. Uzun süre kullanmadığınız bidonlarınızda sabunlar zamanla katılaşacaktır. Önceden biraz karıştırdıktan sonra aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
İyi günlerde kullanın :)


Yorumlar

Yorum Gönder