Pratik bir kahvaltılık tarifi olan yumurta kapama tarifini bu yazımda sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Sabah kahvaltılarında değişik bir yumurta yapmak isteyen herkesin afiyetle yiyebileceği enfes lezzetli ve pratik bir kahvaltılık tarifi. Haşlama yumurta seven sevmeyen herkes bu tarife bayılacak. O zaman hemen nasıl yapıldığına geçelim;
Malzemelerimiz:
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 3 yumurta (kişi sayısı kadar),
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı nane,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- Yarım çay kaşığı tuz
Önce yumurtalarımızı haşlayarak tarifimize başlıyoruz.
Yumurtalarımızı geniş bir cezveye koyup üzerini geçene kadar su ekliyoruz.
Yumurtalarımızın çatlamaması ve rahat soyulabilmesi için cezvemize bir tutam
tuz ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 12 dakika haşladıktan sonra yumurtalarımızı
alıp soyuyoruz. Elimizin yanmaması için soğuk suya tutmayı unutmayın.
Tereyağımızı tavamıza alıyoruz ve ocağın altını yakıp eritmeye başlıyoruz.
Tereyağı erirken yumurtalarımızı uzunlamasına iki eş parçaya bölüyoruz.
Tavamızdaki yağ eridikten sonra toz biberimizi ekleyip biraz karıştırıyoruz.
Daha sonra diğer baharatları da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ardından
yumurtalarımızı kestiğimiz yüzlerinden tavamıza koyuyoruz. Adının yumurta
kapama olması da yumurtaları kapatır gibi koymamızdan dolayıdır. Yumurtaların
üzerine bir kaşık yardımıyla erittiğimiz yağdan döküyoruz. Dilerseniz baharatlarla
üzerlerini süsleyebilirsiniz. Yumurta kapamamız hazır, şimdiden afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder