EVDE NEFİS RAMAZAN PİDESİ YAPIMI | RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

 

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? En iyi ramazan pidesi tarifi nedir?

Özellikle Ramazan Ayının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi tarifini, Covid-19 nedeniyle evlerinden çıkamayan tüm herkesin evinde rahatça yapabilmesi için sizlerle paylaşmak istedim. Emin olun bu ölçüler ile çok leziz bir Ramazan pidesi yapacak, sahur ve iftarlarda veya canınızın istediği herhangi bir zamanda afiyetle yiyebileceksiniz. O zaman hemen tarifimize geçelim;

Malzemelerimiz:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru(instant) maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Bir miktar çörek otu
  • Bir miktar susam

Yapılışı:
  1. Bir kap içerisine süt, su, şeker, yumurtanın beyazı ve mayayı döküyoruz.
  2. Biraz karıştırıp mayanın aktive olması için 15 dakika bekliyoruz.
  3. Karışımın içine tuz ekleyip ardından unu yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. Son unu ekledikten sonra 5 dakika yoğuruyoruz.
  5. 1 saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  6. 1 saatin ardından hamurun havasını alıp 5 dakika daha yoğuruyoruz.
  7. Hamuru 2ye ayırıp tepsiye alıyoruz tepsiye almadan önce hamurun altına mısır unu serpeliyoruz. Galete unu da kullanabilirsiniz.
  8. Tepsi üzerinde hafifçe hamuru açıyoruz.
  9. 15 dakika tepsi mayalanması yapıyoruz.
  10. 15 dakika sonrasında parmaklarımızla pidenin son şeklini veriyoruz.
  11. Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp pidemizin üstüne sürüyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.

Fırının içerisine ısıya dayanaklı bir kab içerisinde su koymayı unutmayın. Bu şekilde daha yumuşak pideleriniz olacaktır.

Afiyet olsun :)





Yorumlar